Fem fördelar med solceller för dig i Borlänge

Funderar du på att investera i solceller i Borlänge eller i annan närliggande ort i Dalarna? Grattis till ett bra val som både gynnar miljön och din privata ekonomi. Läs mer om fördelarna med solceller här!

Visste du att över 40 000 hushåll i Sverige har investerat i solceller? Borlänge är en av de orter i Dalarna där trenden vuxit sig stark, någonting vi tydligt märker av som installatör av solpaneler i Borlänge och övriga Dalarna. Att skaffa i solceller är en lönsam investering som kommer med många starka fördelar – här går vi igenom vilka för att du lättare ska kunna ta ett beslut om huruvida solceller är någonting för dig!

Fördelar med solceller – våra montörer i Borlänge förklarar!

  • Du gör en insats för miljön

Att skaffa solceller är ett enkelt sätt att minska sin miljöpåverkan rejält utan uppoffring. Solceller är nämligen ett miljövänligt sätt att producera förnybar el på, då solenergin är uppsläppsfri.

  • Du minskar dina energikostnader

Med egna solpaneler minskar du dina energikostnader. Trots investeringskostnaden lönar det sig att skaffa solceller i längden. Vanligen återbetalar sig solpanelerna inom 10 år, och därefter har du kostnadsfri förnybar el!

  • Du blir oberoende av rådande elpriser 

Många av våra kunder som skaffat solceller i Borlänge och övriga Dalarna har betonat att det är skönt att känna att man inte påverkas av de rådande elpriserna. Ju mer el man själv producerar desto mindre påverkas du nämligen av svängningar i svenska elpriser. 

  • Du kan sälja överskottselen från solcellerna

Många som installerar solpaneler i Borlänge använder inte själva upp all den el som produceras. Om så blir fallet för dit är vårt tips är att sälja överskottselen till din nätägare. När du gör detta är det elnätsbolaget som ansvarar över att elen som matas ut mäts på ett korrekt sätt. Ett enkelt sätt till extra klirr i kassan!

  • Du ökar värdet på din fastighet

När du installerar solceller i exempelvis Borlänge ökar du värdet på din fastighet. Det har nämligen visat sig att hus med en solcellsanläggning ökar i värde i snitt med hela 14 procent!

 

Ekonomiskt stöd för dig som installerar solpaneler

Visste du att det finns goda möjligheter till ekonomiskt stöd som kan minska investeringskostnaderna för att installera solpaneler? Som privatperson kan du till exempel nyttja skattereduktionen för grön teknik. Dessutom kan du använda dig av ROT-avdraget för arbetskostnaden vid installationen.

 

Vill du skaffa solceller i Borlänge? Vi hjälper dig!

Funderar du på att framtidssäkra din fastighet genom att installera solceller på ditt tak i Borlänge eller i annan närliggande ort i Dalarnas län? Med oss på Dalarnas Solcellsmontage får du en smidig och kostnadseffektiv lösning anpassad efter ditt tak och ditt behov av el. Kontakta oss så berättar vi mer om oss, våra tjänster och fördelarna med solceller! Vi ser fram emot att höra från dig.

Boka hembesök med oss när du har frågor om solenergi

Vi är dina lokala experter inom solenergi & solceller i Borlänge. Varmt välkommen att kontakta oss för att boka gratis hembesök där vi kan hjälpa dig att göra en klok och miljövänlig investering!