Hur effektiva är solpaneler?

Solpaneler & solceller är ett framtida sätt att producera solenergi. Det har funnits länge på marknaden, men nu börjar panelerna bli både effektivare i produktion och rent ekonomiska.

Solpanelerna har olika dimensioner och olika upptagning och konvertering av solens strålar för att skapa energin. Helt enkelt olika kvaliteter och möjligheter beroende på ditt användningsområde och investeringskraft. Man pratar om verkningskraft per kvadratmeter och din möjliga panelyta.

  • Möjlig yta för solpaneler
  • Investeringskraft och kostnadseffektivitet
  • Konverteringskraft
  • Verkningsgrad


Möjlig yta för solpaneler

Hur ser dina fysiska möjligheter ut för att placera solpanelerna på bästa sätt? Har du intresse av att effektivisera din energiåtgång med att enkelt producera energi? Då är det ett gott val att kontakta oss på Solceller Borlänge som jobbar med solceller & solpaneler i Borlänge. En duktig projektledare och hantverkare kommer ut till dig och ser över dina möjligheter och din yta som finns tillgänglig för att sätta upp solpaneler.

  • Har du stor yta tillgänglig kan du ha en solpanel med en något lägre verkningsgrad då den totala summan av energi blir densamma
  • Naturligtvis är priset på en solpanel i nivå med verkningsgrad och konverteringsmöjligheter.
    Är ytan mindre behöver varje del av panelen, varje solcell, vara effektivare för att därmed kunna ge dig samma kostnadseffektivitet som en med större yta
  • Låt någon som jobbar med solceller & solpaneler i Borlänge bedöma dina förutsättningar på din bostad. Tveka inte att höra av er om nu har frågor eller funderingar, vilket du göra via vårt kontaktformulär här.

Investeringskraft, vinst & kostnader med solceller i Borlänge

Tanken med att producera egen energi är att ta tillvara på energin som solen ständigt ger oss och omvandla den till el som vi kan utnyttja för våra vanliga ändamål såsom uppvärmning av inne-luft och vatten. Har du möjlighet att investera i en kraftfull solcellsanläggning har du även stora möjligheter att få betalt för den överskottsenergi du producerar; en win-win situation som är bra för både plånboken och miljön.


De mest effektiva solpanelerna

Det finns olika typer av solpaneler. De tre vanligaste är monokristallina paneler, men där finns även polykristallina och tunnfilmssolceller. De med högst verkningsgrad är monokristallina solpanelerna. Här får du en effektiv energiutvinning i förhållande till ditt utrymme och de är dessa paneler som brukar lämpa sig bäst för att installera på hus i Dalarnas län.

Kontakta oss på Solceller Borlänge för ett proffsigt utlåtande för att få reda på mer. Vi väntar ivrigt att få svara på dina frågor!

Boka hembesök med oss när du har frågor om solenergi

Vi är dina lokala experter inom solenergi & solceller i Borlänge. Varmt välkommen att kontakta oss för att boka gratis hembesök där vi kan hjälpa dig att göra en klok och miljövänlig investering!